Over


Al
les veranderde toen ik voor het eerst bewust kennismaakte met mijn gevoel.

De manier, waarop ik keek naar de wereld, het leven, mijzelf, relaties, werk .. Echt alles stond op zijn kop.

Maar eenmaal gevoeld, kon ik het niet meer ontkennen. Ik kwam tot het besef, dat het leven er is om te leven. Om te doorvoelen. Te beleven en te ervaren in elke vezel van je lijf.

Mijn gevoel en ik raakten, na een onwennige en wat onstuimige periode, bevriend. Er ontstond een wederzijds vertrouwen. Verbinding. Mijn binnenwereld werd mijn buitenwereld. Elk gevoel mag er nu zijn, net als elke gedachte. Zonder weerstand, wantrouwen of schaamte.

Het toelaten van mijn gevoel maakte me heel. Het onderkennen van wat ik weet op basis van mijn gevoel, zorgde voor de (h)erkenning, waarvan ik niet wist dat ik het nodig had. Thuiskomen, dat was het. Alsof ik iets terugvond, waarnaar ik onbewust op zoek was .. Een deel van mij!

Vanaf dát moment, heel bijzonder, ontstonden er woorden. De woorden werden zinnen. Gedichtjes. Quotes. Ze dansten in mijn hoofd. De eerste oneliners en teksten verschenen op papier. Notitieboekjes vol. Honderden losse kladblaadjes. De zinnen bleven komen. Ik bleef schrijven. Verzamelde alles in een schoenendoos. En dat doe ik nog steeds!

Nu is het tijd


Het is tijd om ze met jou te delen ..

Omdat het veel meer mag gaan over wat je voelt;
Over wat het leven je laat zien en met je doet;
Over wie je bent en waar je van houdt;
Over je dromen, wensen en doelen;
Over je zorgen, onzekerheid en verdriet;
Over compassie, vergeving en zelfliefde;
Over je bestemming, maar liever nog over jouw reis.

Mijn teksten. Voor jou.
Op gevoel geschreven. Op gevoel gedeeld.
Omdat gevoel meer zegt dan je denkt.

Even voorstellen


Ik ben Maike, 35 jaar en trotse moeder van Siem van 8 en Evi van 6. Samen met mijn jeugdliefde Frank en onze twee schatten van kinderen, woon ik in Lichtenvoorde. Naast mijn liefde voor schrijven, zing ik in een popkoor, hou ik van filosoferen, heerlijk (uit)eten, goede gesprekken, wandelen, lezen, reizen en het kijken van films en series.

Inzicht

Na enkele jaren als basisschoolleerkracht te hebben gewerkt, vond ik een baan in het bedrijfsleven als manager binnendienst. In beide banen merkte ik hetzelfde op: Kinderen, maar ook volwassenen vinden het moeilijk hun eigen behoeften en in het verlengde daarvan, zichzelf te (h)erkennen. Er zijn of ontstaan daardoor, soms onbewust, problemen met het zelfvertrouwen, met jezelf kunnen zijn en uiten, eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en zichtbaar durven zijn.

Als (hoog)gevoelige vrouw, die dit nooit van zichzelf geweten en erkend heeft, kan ik erover meepraten.

Mijzelf zijn

Met het opzetten van Op Gevoel heb ik de stap gezet te leven naar wie ik ben: recht uit het hart, betrokken, invoelend, analytisch, inzichtgevend, hulpvaardig en positief.

Om mijzelf een stem en mijn gevoelens en overdenkingen een plek te geven, ben ik gaan schrijven. Iets waar ik intens van geniet en keer op keer mijzelf in vind. Het vormt vanuit deze eigen ervaring een belangrijk deel, zo niet de sleutel, tot bezieling in het schrijven van mijn eigen teksten én passende woorden voor mijn klanten.

Opleiding

In 2015 ben ik gestart met de driejarige intuïtieve opleiding tot psycho-energetisch therapeut. Daarin heb ik leren vertrouwen op mijn gevoel in combinatie met mijn eigenzinnige manier van denken. De naam “Op Gevoel” is daaruit voortgekomen. Doen wat goed voelt en weten wanneer het klopt, is voor mij een manier van leven geworden.

De opleiding tot kindercoach gaf mij hernieuwde inzichten in de ontwikkeling van kinderen en van mijzelf in het bijzonder. Ik herinnerde mij weer wat ik het allerliefst doe; creëren, verwoorden en creatief denken.

Persoonlijke missie

Omdat ik mijn teksten als deel van mijzelf zie – ze zijn uit mijn leven geschreven – deel ik ze graag met jou. Ik wil daarmee bijdragen aan een wereld, waarin we open kunnen zijn over onze gevoelens en gedachten, zodat we meer begrip en respect krijgen voor elkaar. In openheid jezelf laten zien, geeft de ander de mogelijkheid en het vertrouwen datzelfde te doen, waardoor er steeds meer ruimte en vrijheid komt om te zijn, wie je bent.

Onder het merk Op Gevoel wil ik mijn liefde voor de authenciteit en groei van de mens, de magie van schrijven en bewust leven vanuit verwondering, samen laten komen in mooie, pure en bovenal eigenzinnige producten én schrijfdiensten.

Droomdoel

Mijn droom is een bijdrage te leveren aan een wereld, waarin we ons meer en meer bewust zijn van onszelf, ons gevoel én denken, onze unieke mogelijkheden, talenten en verlangens. Het zijn de bouwstenen van ons zelfbeeld en onze eigenwaarde. De waarde, waarmee we allemaal geboren zijn en waarin niemand meer of minder is dan een ander .. Totaal verschillend, maar in essentie gelijk!

“Op naar een wereld vol zelf(h)erkenning, waarin we vertrouwen op ons gevoel.”


Hou jij van woorden en wil je (meer) dagelijkse inspiratie? Ga dan naar mijn Instagram en/of Facebook pagina. Ik verwelkom je daar graag als volger!