Over mij

Even voorstellen …
Ik ben Maike Hulzink, 35 jaar, moeder van een zoon van 7 en een dochter van 6. Samen met mijn jeugdliefde en onze twee schatten van kinderen woon ik in Lichtenvoorde. Naast mijn liefde voor coachen en schrijven, zing ik in een popkoor, hou ik van filosoferen, heerlijk (uit)eten, wandelen, lezen, tekenen, fröbelen en het kijken van films en series.

Binnen het coachen en schrijven, richt ik mij vooral op het vergroten van het zelfvertrouwen & (zelf)bewustzijn, een positief zelfbeeld en omgaan met hooggevoeligheid. Het is niet zonder reden, dat ik dit ben gaan doen, vanuit mijn eigen visie en specifiek op deze gebieden ..

Inzicht
Na enkele jaren als basisschoolleerkracht te hebben gewerkt, vond ik een baan in het bedrijfsleven als manager binnendienst. In beide banen merkte ik hetzelfde op: Kinderen, maar ook volwassenen vinden het moeilijk hun eigen behoeften en in het verlengde daarvan, zichzelf te (h)erkennen. Er zijn of ontstaan daardoor, soms onbewust, problemen met het zelfvertrouwen, met jezelf kunnen zijn en uiten, eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes durven maken en zichtbaar zijn.

Als hooggevoelige vrouw, die dit nooit van zichzelf geweten en erkend heeft, kan ik er (helaas) over meepraten.

Mijzelf zijn
Met het opzetten van “Op Gevoel, schrijven & coachen” heb ik de stap gezet te leven naar wie ik ben: recht uit het hart, betrokken, invoelend, analytisch, inzichtgevend, hulpvaardig en positief.

Om mijzelf een stem en mijn gevoelens en overdenkingen een plek te geven, ben ik gaan schrijven. Iets waar ik intens van geniet en keer op keer mijzelf in vind. Het vormt vanuit deze eigen ervaring, een belangrijk deel van mijn manier van coachen en de sleutel tot bezieling in het schrijven en redigeren van teksten voor mijn klanten.

Opleiding
In 2015 ben ik gestart met de driejarige intuïtieve opleiding tot psycho-energetisch therapeut. Daarin heb ik leren vertrouwen op mijn gevoel in combinatie met mijn eigen(wijze) manier van denken. De naam “Op Gevoel” is daaruit voortgekomen. Doen wat goed voelt en weten wanneer het klopt, is voor mij een manier van leven geworden. De opleiding tot kindercoach gaf mij hernieuwde inzichten in de ontwikkeling en behoeften van kinderen en hoe ik hierin – met terugwerkende kracht – volwassenen kan coachen. Het blijkt een waardevolle aanvulling.

Beide studies hebben mij bekrachtigd in dat wat ik in mijn eerdere werk had gezien én het vertrouwen gegeven, dat mijn missie KEN JEZELF, BEN JEZELF er één is van groot belang.

 

Droomdoel
Er zijn veel (jong)volwassenen, die niet weten wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze (daarmee) willen. Er is simpelweg te weinig ruimte in ons systeem én de maatschappij om jezelf écht te leren kennen en de daarbij passende keuzes te durven, kunnen en mogen maken.

Mijn droom is een bijdrage te leveren aan een wereld, waarin we ons meer en meer bewust zijn van onszelf, ons gevoel én denken, onze unieke mogelijkheden, talenten en verlangens. Het zijn de bouwstenen van ons zelfbeeld en onze eigenwaarde. De waarde, waarmee we allemaal geboren zijn en waarin niemand meer of minder is dan een ander .. Totaal verschillend, maar in essentie gelijk!

“Op naar een wereld vol zelf(h)erkenning, waarin we weer durven vertrouwen op ons gevoel.”