HSP

HPS, ook wel ‘hooggevoeligheid’ of ‘hoogsensitiviteit’ genoemd is een prachtige eigenschap, die je kunt inzetten als jouw unieke kracht.

Opmerkelijk
Zoals je op de Over Mij pagina hebt kunnen lezen, heb ik enkele jaren als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt, waarna ik een baan vond als manager binnendienst in het bedrijfsleven. In beide banen merkte ik, ook bij mijzelf, hetzelfde op: zowel kinderen als volwassenen vinden het vaak moeilijk hun eigen behoeften en in het verlengde daarvan, zichzelf te erkennen. Hierdoor ontstaan problemen met het zelfvertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en regie nemen, keuzes durven maken en zichtbaar durven zijn.

Begeleiding
Het erg helpend en inzichtgevend om als coach mee te kijken in de processen, die zich in het verleden afgespeeld hebben en die nu actueel zijn, om op die manier op te sporen, waar de “ik” verstopt zit, hoe deze zich voelt en licht te schijnen op talenten, kracht en eigenheid. Wie we zijn, zit namelijk vaak goed verstopt onder een sociaal masker, overtuigingen, kleurrijke brillen en een aangepaste houding.

Waarom
Het is niet zonder reden, dat ik besloot te gaan coachen en schrijven, vanuit mijn eigen visie en specifiek op/over deze gebieden. Zelf heb ik altijd het gevoel gehad “anders” te zijn. Vele jaren later bleek ik mijzelf voor een belangrijk deel in het plaatje van hooggevoeligheid terug te kunnen vinden. Als ik eerder had geweten, dat het mijn gevoeligheid is, die voor een groot deel mijn persoonlijkheid bepaalt, dan had ik dit eerder kunnen accepteren, beter begrepen en mijzelf niet steeds afgewezen op mijn fijngevoelige aard.

Praktijk
Hooggevoeligheid is één van de dingen waar (jonge) vrouwen, die dit in zichzelf herkennen, voor in mijn praktijk komen. Door middel van coachgesprekken en (schrijf)oefeningen ontstaat inzicht in hoe het voor hen werkt en hoe ze met hun gevoeligheid om kunnen gaan. Ook begeleid ik hen in het proces van acceptatie. Want daarin ligt uiteindelijk de sleutel: in zelfkennis en zelfacceptatie.

Vanuit mijn eigen verhaal en opgedane ervaring en kennis van hooggevoeligheid, verzorg ik graag lezingen, waarin ik interactief mijn eigen verhaal vertel, uitleg wat hooggevoeligheid is, praktische tips geef en er voldoende ruimte is voor vragen.

Informatie
Ben je geïnteresseerd in de lezing of wil je meer weten over HSP? Neem dan contact met me op, om de mogelijkheden te bespreken.

Hieronder vind je een folder vol informatie over hooggevoeligheid, die je kunt downloaden. Deze folder geef ik na de lezing mee, als hand-out, maar je kunt hem natuurlijk ook nu al lezen, als je meer wilt weten.